Ümit KOZAN / ANKARA () - Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi 34.Dönem mezunu 53 tabip teğmene düzenlenen törenle diplomaları verildi. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de hazır bulundu. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Tuğamiral Hayati Bilgiç törende yaptığı konuşmada, "Sizler, Atatürkçülüğü bilen ve benimseyen, sağlık bilimi alanında mesleğinin bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip, silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sarsılmaz bir bağ ile bağlı birer tabip teğmen olarak yetiştirildiniz" dedi.
Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma Töreni GATA Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de hazır bulundu. Diploma töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan GATA Komutanı Tümgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık bilimleri alanında en yüksek danışma organı olduğunu vurgulayarak, muvazzaf askeri tabip ve diğer askeri personeli yetiştirdiğini söyledi. GATA'nın 116 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Paç, bu yıl Azerbaycan, Afganistan ve Makedonya'dan toplam 6 yabancı tabip teğmenle birlikte, 53 tabip teğmenin mezun olduğunu açıkladı.
"BU ANT GEREKTİĞİNDE VATAN UĞRUNA ÖLMEKTİR"
Mezunlara, "Sevgili teğmenler. Bugün hayatınızdaki en önemli ve anlamlı günlerden birini yaşıyorsunuz. Biraz sonra içeceğiniz hekim andının anlamını çok iyi kavrayın. Çünkü bu ant askeri hekimin mesleğine yürekten bağlılığının ifadesidir. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğruna ölmektir" diyerek seslenen Paç, tabip teğmenlerin ailelerinin fedakarlıklarını unutmadıklarını ve çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini ifade etti."ATATÜRKÇÜLÜĞÜ BİLEN VE BENİMSEYEN TSK'YA BAĞLI BİRER TABİP TEĞMEN OLARAK YETİŞTİRİLDİNİZ"
Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Tuğamiral Hayati Bilgiç törende yaptığı konuşmada, "Sizler, Atatürkçülüğü bilen ve benimseyen, sağlık bilimi alanında mesleğinin bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip, silah arkadaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sarsılmaz bir bağ ile bağlı birer tabip teğmen olarak yetiştirildiniz" diye konuştu. Konuşmaların ardından mezunlara "Hekim Andı" okutuldu. Dönem birincisi Tabip Teğmen Serhat Değirmen, mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÖNEM BİRİNCİSİNE DİPLOMA VERDİ 
Dönem birincisi Değirmen'e diplomasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. TBMM Başkanı Çiçek, dönem ikincisi Tabip Teğmen Abdullah Güler'e, Başbakan Davutoğlu, dönem üçüncüsü Tabip Teğmen Esat Tevfik Çetin'e diplomasını verdi. Tabip Teğmenler, tören sonunda Gülhane Marşı'nı okuyup kılıç çekerek mezuniyetlerini kutladı.