CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün doğum günü ve Kayseri ziyareti anısına 2 bin fidan dikildi.
Kocasinan Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Erkilet, Hıdırellez Mevkii 90’ıncı Yıl Ormanı’na, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri ziyareti anısına, doğum günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 2 bin fidan dikildi. Fidan dikimi öncesi gerçekleşen törene Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.
Fidan dikme töreni öncesi, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi kısa bir gösteri sundu. Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, “Bugün Cumhuriyetimizin 90’ıncı kuruluş yıldönümü. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde vilayetimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün doğum günü anısına böyle bir ağaçlandırma kampanyasını başlatıyoruz” diye konuştu.
3 MİLYON FİDAN DİKİLECEK
Bu yılın sonunda 3 milyon fidanın toprakla buluşacağını müjdeleyen Vali Düzgün, şöyle dedi: “Bu gerçekten ilimiz adına önemli ve büyük bir rakam. Sadece bu tür orman ağaçları değil, doğal nitelikli meyve ağaçları ve bal ormanları bütün bunlar arasında yer alacak. Yaklaşık 60 bin dekarlık bir alanda 3 milyon fidanın toprakla buluşmasıyla Kayseri’de cumhuriyetin 100’üncü yılında daha yeşil bir görünüme sahip olacağına inanıyorum.”
Fidan dikiminin ardından Vali Orhan Düzgün, Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ve Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk’e plaket verildi.

DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAF)