CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 2 gün süren Erzincan ve Gümüşhane'deki ziyaretlerinden fotoğrafları ve izlenimlerini, twitter'daki hesabından  takipçileriyle paylaştı.
Geçen cuma günü sabah satlerinde eşi Hayrünnisa Gül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Erzincan'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, coşkuyla karşılandı. Gün boyu Erzincan'da ziyaretlerde bulunan Abdullah Gül, cuma namazını kılıp akşam saatlerinde cemevini ziyaret ederek Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.
Geceyi Erzincan'da geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, sabah 10.00'da karayolu ile Gümüşhane'ye hareket etti. Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde kendilerini bekleyen kalabalığı selamlayan Gül çifti, gördükleri sevgi karşısında keyifli anlar yaşadı. Abdullah Gül kendisini görmek için ağacın tepesine çıkan 85 yaşındaki Halil Dedeyi de düşmemesi konusunda uyardı. Gümüşhanede ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Karate Milli Takımı tarafından sporcu kuşak kartı hediye edildi. Cumhurşaknanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, akşam saatlerinde uçakla Ankara'ya döndü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan ve Gümüşhane gezisini, twitter hesabından takipcileri ile paylaştı. Hesabından 9 fotoğraf paylaşan Gül, 11 tweet attı. Gül takipçileriyle tweet'leri paylaştı:
"Belediye önünde kurulan pestil ve köme standını ziyaret ettim, lezzetli ürünleri gazeteci arkadaşlarımıza ikram ettim", "Gümüşhane, altın, gümüş, çinko, bakır gibi zengin maden yatakları ile pestil ve kömesiyle meşhur", "Valiliğin girişinde bizleri karateci çocuklar karşıladı. Bu ekibin dünya derecesi varmış", "Gümüşhane'de de vatandaşlarımızın yoğun sevgi gösterisi vardı. Hepsine muhabbetlerimi sunuyorum", "Beni görmek için ağaca çıkan 85 yaşındaki Halil dayı ve tüm Kelkitli vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum", "Cuma namazını Terzi Baba Camii'nde kıldım. Akşam da cemevini ziyaret ederek, Alevi vatandaşlarımızla bir araya geldim", "Erzincan denilince akla meşhur tulum peyniri, bakır işçiliği ve buradaki tarihi 3. Ordu gelir", "Vatandaşlarımızın samimi ve sıcak sevgi gösterileri vardı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum", "Geçmişte çok büyük acılar yaşayan Erzincan'ın bugün çok güzelleşmiş ve gelişmiş olduğunu görmek beni memnun etti."