ÜÇÜNCÜ ORDU KOMUTANLIĞI, BELEDİYE VE ÜNİVERSİTEYE GİTTİ
Öğleden sonra 3'üncü Ordu Komutanlığına giden Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’dan şehrin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında Başkan Çakır, Cumhurbaşkanı Gül'ün Erzincan'a daha önce geldiğinde birlikte çektirdikleri fotoğrafları gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, fotoğraflara bakarak hem kendisinin hem de Çakır'ın değiştiğini belirtti.
Erzincan'ın geçirdiği depremler nedeniyle yüksek katlı binaların olmadığı ferah bir şehir haline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, buradan Erzincan Üniversitesine geçti ve Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile görüştü. Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti anısına 100 öğrenciye bedava yemek fişi verildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteler birbirleriyle yarışır durumda olması gerektiğini belirtti.
CUMHURBAŞKANI GÜL CEM EVİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Cumhuriyet Mahallesindeki Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfına ait cem evine gitti. Vakıf Şube Başkanı Sadık Düzgün ve yönetim kurulu üyeleri ve Alevi vatandaşların sevgi gösterileriyle cem evine giren Gül yaklaşık 20 dakika içeride kaldı. Cem evini ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Gül, herkesin birbirine saygı, sevgi, muhabbet içerisinde olması halinde her şeyin çok daha iyi olacağını söyledi. Türkiye'de çok büyük bir anlayış değişikliği olduğunu, sorunların dinlenildiğini anlatan Abdullah Gül, sorunları gidermek için uğraşmanın da devleti yönetenlerin görevi olduğunu anımsattı. Cumhurbaşkanı Gül, "Sağ olsunlar güzel dualar edildi. Bütün vatandaşlarımın özellikle Erzincanlı herkesin bu kadar büyük bir hoşgörü, dayanışma içerisinde, birbirlerine saygı sevgi içerisinde yaşıyor olmalarını çok anlamlı buluyorum" dedi.
ALEVİLERİN İSTEKLERİ İLETİLDİ
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfının Şube Başkanı Sadık Düzgün, Erzincan’da ilk kez bir Cumhurbaşkanının cem evini ziyaret ettiğini söyleyerek "Bugün matem orucumuzun son günü. Sayın Cumhurbaşkanımızda cem evimize gelmesinden onur duyuyoruz. Cumhurbaşkanına alevilerin isteklerini ilettik. En büyük isteğimiz cem evlerimizin ibadethane olarak kabul edilmesi. Hacı Bektaş Dergahının Alevilere teslim edilmesini, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.