CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, iki günlük gezisinin ilk durağı Erzincan'da, atlı ciritçiler ve halk tarafından coşkuyla karşılandı. Valilik önünde toplanan ve kendisine coşkulu tezahüratta bulunan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında da "Türkiye'nin geleceği çok parlak" dedi.
Yanında eşi Hayrünnisa Gül, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la özel uçakla saat 10.45'te Erzincan'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, çevre illerin valileri, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri karşıladı. Havaalanından kente hareket eden Cumhurbaşkanı Gül'ün konvoyuna Dörtyol Kavşağı'ndan itibaren Erzincan Atlı Cirit ve İhtisas Spor Kulübü'nün ciritçileri eşlik etti.
Ordu Caddesi üzerinden Hükümet Konağı önüne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna, Belediyeye ait Mehter Bölüğü 'Ceddin Dede' marşını çaldı. 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları altında vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, saat 11.30'da hazılanan platforma çıkıp, burada toplanan yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu kalabalığa hitap etti.
"ERZİNCAN, HOŞGÖRÜNÜN, SAYGININ SEVGİNİN SEMBOLÜ"
Erzincan’a Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
" Hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Gösterdiğiniz sevgi ve alakaya da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün güzel şehrimiz Erzincan’da olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce çeşitli vesilelerle geldim ama Cumhurbaşkanınız olarak ilk defa aranızdayım. Bundan dolayı hepinizi sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum. Bu şehir hoşgörünün, saygının ve birbirine sevginin sembolü haline gelmiş bir şehirdir. Bundan dolayı da bütün Erzincanlı vatandaşlarımızı tebrik ediyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum."
"DEVLETİN VARLIĞI SİZLER İÇİN"
Ülkenin her tarafında olduğu gibi Erzincan'da da çok güzel hizmetlerin yapıldığını hatırlatan Gül, "Biraz önce indiğimiz hava limanı Türkiye'nin en güzel hava alanından birisi oldu. Bütün bunların hepsi sizin için, devletin varlığı sizin için. Kamu görevlileri hep sizlere hizmet için var. Memleketinizi seven, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız. Bugün sizlerle beraber olacağım. Erzincan'da olup bitenleri, gelişmeleri yakından göreceğim. Geceyi de burada geçireceğim" dedi.
MUHARREM AYINI KUTLADI
Cumhurbaşkanı Gül, halkın yol boşunca kendisine gösterdiği sevgiye teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hepinize en parlak, en iyi gelecekleri temenni ediyorum Cenabı Allah’tan. Memleketimiz daha huzurlu, daha güçlü bir şekilde nesillere taşınacak. Çocuklarımıza çok daha güzel memleket, Türkiye ve şehirler vereceğiz. Onlara en güzel imkanları hazırlayacağız. Okullar, sağlık alanları ve ulaşım imkanları ile iş güç açısından inanın ki Türkiye’nin geleceği çok daha parlak ve iyi olacak. Bu hepimizin el birliği içinde omuz omuza sevgi içinde, birbirimize saygı içerisinde çalışması ile olacak. Bundan da hiç şüphem yok . Tekrar hepinize sevgi muhabbetlerimi sunuyorum. Muhakkak ki Muharrem ayının içerisindeyiz. Bugünler hepimiz için çok anlamlı günlerdir. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın ve halkımın muharrem ayını da tebrik ediyorum."