Murat ÇAKIR- Taner YENER/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gitti. Cumhurbaşkanı Gül'e ziyereti sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri ve iş adamları eşlik edecek. Gül'ün heyetine daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda kısa bir açıklama yaparak ziyaretinin iki boyutu olduğunu belirtti. Gürcistan'da resmi ziyaretlerde bulunarak bir iş forumu düzenleyecekleri söyleyen Gül, ayrıca "6 Mayıs günü gerçekleşecek, Gürcistan-Azerbaycan-Türkiye üçlü zirvesidir. Esasen üç ülkenin Dışişleri bakanları bu formatta bir araya geliyorlardı. Şimdi bu süreci Cumhurbaşkanları düzeyine taşıyarak yeni bir çerçeveye oturtacağız" dedi.

Gül, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Trans Anadolu gibi stratejik öneme sahip projeler üzerinde çalışıyoruz. Tüm bu projelerle Güney Kafkasya'da barışı ve refahı pekiştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, basın toplantısı sonrasında soru almadı.

MÇ (MK) (FOTOĞRAF)