CUMHURBAŞKANI GÜL: "HALA ÇOK NOKSANLIKLARIMIZ VAR"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ordu’da bir otelde şehit yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek öncesinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Ordu’da merkezde de yol boyunca da tüm vatandaşlarım gösterdiği sevgi için çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz ki bu şahsıma değil devletin birliğini ve ülkeyi temsil eden bir Cumhurbaşkanına ve ülkeye olan sevgiyi, devlete millete olan bağlılığı benim şahsımda bu halk göstermiştir. Ordu daima yeri geldiğinde vatanı milleti için gelen her şeyi yapan bir şehrimizdir. Biraz önce hepiniz adına selamladığım ve ellerini sıktığım şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz bunun en açık timsalidir” dedi.
Ordu’da karşılıklı, sevgi, muhabbet ve dayanışma gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Demokrasiyle idare edilen ülkelerde çoğulculuk esastır. Çoğulculuğun temeli de farklı siyasi partilerin olması, sivil toplum örgütlerinin olması, farklı düşüncelerde olan herkesin örgütlenerek faaliyetlerini yapmalarını ve düşüncelerini anlatabilmeleridir. Ama bütün bunlar olurken yeri geldiğinde medeni bir şekilde şehri için ülkesi için beraber olabilmek konuşabilmek beraber hareket edebilmek ve karşılıklı saygıyı muhafaza edebilmek çok önemli. Seçimler günü geldiğinde herkes kendi görüşüne göre kime inanıyorsa onu destekler. Ama bir ülkede olduğu gibi bir ilde de istikrar ve ilin gelişmesiyle ilgili dayanışma söz konusu olursa o zaman çok büyük şeyler olur."
Türkiye’de güzel şeylerin olduğunu, Türkiye’nin her tarafında çok büyük kalkınma hamlelerinin bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye’nin her tarafında çok güzel gelişmeler var. Bütün bunlar olurken her ilde testisini doldurması gerekir. Unutmayın istikrarsızlık içinde olduğumuz dönemlerde enerjinizi kendi kendimize harcadığımız dönemlerde herkes acı çekiyordu. Ama nerede bir huzur olursa o zaman hep beraber iyiye gideriz. Memleketimizde şüphesiz ki ilerlemeler güzel şeyler oluyor, ama bunu söylerken eksikliklerimizin de farkında olmamız lazım. Unutmayın hala Türkiye bir Almanya, İtalya, Hollanda, Fransa gibi değil. Hala çok noksanlıklarımız var. O zaman daha çok çalışmamız gerekiyor. Bizim daha çok istikrar ve huzura ihtiyacımız var ki herkesten daha çok çalışarak aradaki mesafeleri kapatabilelim" dedi.
"Gelişmiş ülkelerle açığı kapatmak için daha çok çalışmamız gerekir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Bakın Avrupa’da ekonomik kriz çıktı, televizyonlardan herkes izledi insanlara ne kadar işsiz kaldı. En iyi üniversitelerden mezun olmuş insanlar sokaklardaydı, komşu ülkelerde bile böyle. Böyle bir durum varken Türkiye’nin kıymetini bilmemiz gerekir. Bu açığı kapatmak için daha çok çalışmamız gerekir. Bunun içinde huzur şarttır. Türkiye’nin temel bazı önemli meseleleri var. Bunları da özgüven içerisinde muhakkak çözmemiz gerekir. Unutmayın ki bizim hedefimiz en gelişmiş demokrasilere, ülkelere ulaşmak ve onları geçmektir. Bunu yapabilecek bir ülkeyiz. Geçmişi çok parlak olan bir ülkeyiz. Dünyada insanlık tarihine eserler kazandırmış bir milletiz. Dolayısıyla böyle bir özgüven içinde hareket etmemiz gerekir. Hem ülkemizi hem bütün vatandaşlarımızı mutlu edecek, ülkeyi geliştirecek süreci ve önümüzdeki yılları bu şekilde değerlendirmemiz gerekir."
Bazı illerde herkesin farklı tellerden çaldığını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Maalesef bazı illerimizde görüyorum siyasetçilerimiz başta olmak üzere sivil toplum örgütleri olmak üzere, hepsi ayrı ayrı telden çalıyor. Bir araya gelemeyenler, böyle bir masa etrafında oturamayan bazı illerimizi görüyorum. Ve görüyorum ki su akarken onlar testilerini de dolduramıyorlar. Onun için burada gördüklerimden çok memnun oldum. Memleketimizin, şehirlerimizin kıymetini bilelim. Ordu çok güzel bir yer. Cennet gibi bir yer. Bizler Kayseri’de bu yeşilliğe hasretiz. Biz üç tane söğüt ağacı görsek bir suyun kenarında ne kadar yeşilmiş deriz. Sizler cennette yaşıyorsunuz" diye konuştu.