ORDU ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE BİR HAFTA BEDAVA YEMEK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu Üniversitesi’ni ziyaret etti. Burada Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç ile görüştü. Prof.Dr. Yarılgaç, Cumhurbaşkanı Gül’ün gelişi nedeniyle bir hafta süresince yaklaşık 15 bin öğrencisine ücretsiz yemek verileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ise, "Bunlar güzel hediye değil mi memnun oldum" dedi.
Bütün illerde üniversite olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Ayrıca şu da bir gerçek ki Türkiye bütçesinin önemli bir kısmı artık en önemli kalem bakanlık olarak baktığınızda eğitime ayrılıyor. Eğitimin içerisinde de baktığımızda üniversitelere gerçekten çok büyük kamu kaynakları ayrılıyor. En güzel binalar üniversitelerde. Üniversitenin binaları içerisinde en gelişmiş laboratuvarlar ne gerekirse devlet bunları karşılıyor. Şimdi bizim üniversitelerimizden beklentimiz çok. Bunun karşılığını vermeleri onlara emanet ettiğimiz gençleri, en iyi şekilde vasıflı hale getirmeleri, yetiştirmeleri, donatmaları ve hayata atıldıklarında gayet özgüvenleri sağlam olan donanımlı ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmeleri. Yoksa güzel binaların içerisinde dört sene, beş sene, lise sonrası bir eğitim gibi bir eğitim olursa millet olarak büyük bir kayıp olur. Bunu bütün üniversitelerde Ankara’da da olsa burada da olsa dikkati çekiyorum" diye konuştu.
ÜNİVERSİTELER ŞEHİRLERİ YUKARI ÇEKECEK
Öğretim üyelerine, üniversite yöneticilerine çok büyük iş düştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversitedeki öğrencinin sayısından daha çok üniversitedeki öğrencilerine ne kadar vasıf verebiliyorlar ne kadar gerçekten onları eğitiyorlar. Ve Üniversiteye öğrenci girdiğiyle çıktığı arasında fark ne kadar oluyor ve mezun olduktan sonra ne kadar yararlı hale geliyorlar. Bu çok önemli. Bu üniversite kurulsun diye bu şehrin ileri gelenleri, siyasetçileri, ne kadar uğraştılar. Bu üniversite kurulmuş oldu ve kentinde ismini taşıyor. Dolayısıyla şehirle de bütünleşecek üniversite. Şehirle bütünleşirken o şehrin seviyesine inip taşralaşacak değil, tam tersine şehirle bütünleşecek, şehri alacak yukarı çekecek. Şehrin gelişmesine kalkınmasına kültürel olarak gelişmesine bir lokomotiflik görevi yapacak. Üniversite hocaları en çok dünyayı gezen, okuyan insanlar olduğuna göre en çok vizyonu geniş insanlar olması lazım" diyerek şöyle devam etti:
"Dolayısıyla bu yöreye de Ordu çevresine de bütün bu bilgilerini en iyi şekilde aktarabilmelerini, bu çevreden, belediyecilikten, idareden, sanayiden, tarımdan, turizme kadar her alanda bu bilgiler aktarılırsa o zaman tam üniversitelerden beklentimizi karşılamış olursunuz."