'ORDU MÜSTESNA BİR İL' 
Ordu Valiliği önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadeniz’in Türkiye’nin en yeşil, en güzel cennet bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Ordu'nun Karadeniz içerisinde çok özel bir yeri olduğunu kaydeden Gül, "Güzelliğiyle, halkının çalışkanlığıyla, içinden çıkardığı değerli siyasetçıler, devlet adamları, yazarlar, edebiyatçılar, fikir insanları, sanatçılar, alimler bütün bunlarla hepsiyle çok önemli bir yeri vardır. İşte böyle bir ilimizi Cumhurbaşkanı olarak bugün ziyaret etmekten gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ordu'da çok büyük gelişmeler olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şöyle konuştu:
"Ordu, milletine, devletine bağlı olan, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı gösteren şehitler veren, gaziler veren bir ilimizdir. Şüphesiz ki Türkiye’nin neresine giderseniz bu devletine, milletine bağlılığı görürsünüz. Tabii ki büyük bir milletiz büyük bir ülkeyiz. Bu büyük bir ülkenin her parçasının kendisine has özellikleri tabii ki olacaktır. Nasıl ki Ordu’nun özelliklerinden demin bahsettim. Türkiye’nin Edirne'ye giderseniz oraya ayrı, benim doğduğum yer Kayseri’ye giderseniz orada ayrı bir hava görürsünüz. Hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkenin asil vatandaşlarıyız. Hepimize düşen karşılıklı sevgi saygı içerisinde memleketimizi ülkemizi daha ileriye taşımaktır."
Valilik önünde toplanan bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'e notlar vererek sorunlarını iletti. Valiliğin ardından Cuma Namazı'nı Orta Cami'de kılan Cumhurbaşkanı Gül, namaz sonrası Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun'u makamında ziyaret etti.