LÜBNAN Cumhurbaşkanı Süleyman ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilot ile Suriye'de rehin tutulan Lübnan vatandaşlarının evlerine sağ salim dönmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu güzel neticenin alınmasında sergilenen iş birliği için Cumhurbaşkanı Süleyman ve Lübnan makamlarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ü arayan Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman, 9 Lübnan vatandaşının serbest bırakılması ve ülkelerine sağ salim dönmesi konusunda Türkiye'nin gösterdiği çabalara teşekkür etti.

Kaçırılan iki Türk pilotunun uzun süre rehin tutulmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirten Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman, ancak neticede serbest bırakılmalarından memnun olduklarını, Türkiye ile Lübnan arasındaki dostluğa büyük önem verdiklerini dile getirdi. TÜRK VE LÜBNAN MAKAMLARI ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Gül ise, Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilot ile Suriye'de rehin tutulan Lübnan vatandaşlarının evlerine sağ salim dönmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu güzel neticenin alınmasında sergilenen iş birliği için Cumhurbaşkanı Süleyman ve Lübnan makamlarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türkiye'nin, Lübnan halkının güvenliği, esenliği ve refahını desteklediğini ve Türkiye ile Lübnan arasındaki dostluk ilişkilerine büyük önem verdiğini ifade etti.