CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İtalya ziyaretinden fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki takipçileri ile paylaştı.
Cumhurbaşkanı Gül, fotoğrafları paylaştığı mesajlarında heyetinde bakanların yanı sıra her partiden milletvekilleri, çok sayıda işadamı ve sanatçıların bulunduğunu yazdı. Gül mesajlarında şunları takipçileri ile paylaştı:
"İtalya’ya gerçekleştirdiğim devlet ziyaretinden dün döndüm. Heyetimde bakanların yanı sıra her partiden milletvekilleri, çok sayıda iş adamı ve sanatçılar vardı. Cumhurbaşkanı Napolitano 1925 doğumlu, çok saygın ve bilge bir devlet adamı. Yaptığımız basın toplantısında Türkiye ile ilgili çok güzel açıklamalarda bulundu."
"Ebedi şehir" diye anılan başkent Roma'nın, dünyanın en zengin açık hava müzesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Şehrin yüzlerce yıllık ihtişamlı binaları, meydanları, sokakları öyle korunmuş ki ne bir gökdelen ne de bir AVM var. Yüzyıl önceki fotoğraflardaki Roma'nın bugünden tek farkı, yollarında otomobiller yerine at arabalarının olması" diye yazdı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Roma Belediye Başkanı'nın kendisine şehirle ilgili bilgi verdiğini, İtalyanlar'ın, bir zamanlar papaların, kralların yaşadığı muhteşem Quirienale Sarayı'nda, tarihlerindeki ihtişamı bugün de yaşattıklarını belirtti. Gül, heyette bulunan İskender Pala'nın bu durumu İtalyanlar, tarihi devletin içinde yaşatıyorlar diyerek veciz bir şekilde ifade ettiğini yazdı. 
İki bin yıl önce yapılan Kolezyum hakkında bakanlar, milletvekilleri ve heyette yer alan gazetecilerle, ilgililerden bilgi aldıklarını yazan Gül, her resmi seyahatinde gittiği ülkeyle ilgili sanatçılar, bilim adamları ve sporcuların da heyetine dahil olduğunu, İtalya'da Fatih Terim'e gösterilen ilginin bütün heyeti gururlandırdığını ifade etti. Gül, Roma Belediye Başkanı ile sıcak bir futbol sohbeti yaptıklarını aktardı.
İtalyan Cumhurbaşkanı ve eşi onuruna bir resepsiyon ve konser verdiklerini belirten Gül, Behzat Gerçekler yönetimindeki konserde, ENBE ve Meyra'nın Türkçe ve İtalyanca seslendirdikleri eserlerin çok beğenildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türk-İtalyan İş Forumu'na iş dünyasının büyük ilgi gösterdiğini, şirketlerin önemli anlaşmalar yaptığını da yazarak, ziyarete ilişkin fotoğrafları takipçileriyle paylaştı.