YEMEĞE KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ’daki resmi ziyaretlerinin ardından geceyi geçireceği otelde, kaymakamlar, belediye başkanları, gaziler, şehit yakınları, OSB’lerde işyeri bulunan işadamlarıyla akşam yemeğinde buluştu. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna verdiği akşam yemeğinde konuklara, zeytinyağlı enginar, paçanga böreği, sezar soslu yeşil salata, mantar soslu antrikot, peynir helvası ikram edildi.

Yemek öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ’ın 4 OSB, limanları ve lojistik merkezleri bölgede önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Sanayicilerle konuştum. Sanayici olmak kolay değil, alıp satmak kolay ama insan istihdam etmek üretmek ihraç etmek vergi ödemek çok zor bir iş. Karlı işleri bırakıp bunları yapanlara sahip çıktım. Burada üretilenler Türkiye’nin dışına gidiyor. Burada huzur ve güvende olduğunu görmek önemlidir. Herkesin burada birbirine saygı ve sevgi içinde olduğunu gördüm. Farklı siyasi görüş ve mezhep ve etnik yapıları bir arada tutuyoruz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı söz konusu olduğunda birliği temsil ediyor bunu ilinizde görmekten memnunum. Bu böyle devam edecektir" dedi.

Herkesin memleketin kıymetini bilmesi gerektiğinin belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye büyük bir ülke, 80 milyon nüfusu var. Trakya’nın kültürü, sosyal yapısı farklı. Trabzon, Kayseri, Zonguldak ve Ankara farklı ama onlar hepsi bizim, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Tekirdağlı, Van’da, Diyarbakır’da iş kurabilir gider Kayseri’de iş kurar. Önemli olan şey hepimizin ülkemizin çeşitliliği, zenginlik olarak görmemiz. Ayrılık olarak değil, küçük bir ülke olsaydık Lüksemburg gibi devlet olsaydık. Arupa’da başka ülkeler gibi nüfusumuz 10 milyon olsaydı. O zaman herkes tek tip olabilirdi. Bu çoğulculuk ve çeşitlilik söz konusu olmazdı. Türkiye’nin büyüklüğünden geliyor bu. İmparatorluk geçmişinden geliyor. Tarihimizi biliyoruz, geçmişte kaldı tarihi geri getirmek uğraşışı izinde değiliz. Ama kendimizi iyi bilelim Bunun için geçmişimiz bilmemek lazım" diye konuştu. 

Türkiye’nin istikrar ve ilerleme içerisinde olduğunu geçmişle mukayese ettiğimizde bunun gözle görüldüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra sözlerini söyle tamamladı:

"Hala yapılması gereken çok şey var. Hala bir çok vatandaşımızın yaşadığı evleri düşündüğümüzde yapacak çok şey var. Türkiye’nin zenginleşmesi gerekir. Gayri safi milli gelirden kişi başı pay 10 bin dolara çıktı ama başka ülkeler 30-40 bin dolar. Bize yakın ülkelerde 25 bin dolar olunca, yürüyecek çok yolumuz olduğu ortadadır. Enerjimizi boşa harcamamız gerekir. Seçimler yapıyor siyasi münakaşa yapılıyor. Türkiye istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesi gerekir. Bazı şeyleri çok büyütüyoruz. Çok büyütmemiz gerekir. Misafirler kabule ediyorum. Cumhurbaşkanları geliyor. 10 yıl önce gelmişler şimdi Ankara’yı tanıyamıyorlar. Hukuk standardımızı yükseltilmesi gerekir. Demokratik standartların yükseltilmesi gerekir. Herkesin ayni kurallara tabi olması gerekir. Bunlar sanayi ve ekonomiyi de güçlendirir. Daha yapacak çok reformlarımız var bunları hatırlatıyorum. Türkiye’nin istikrar adası olarak devam etmesi, çevremize örnek olması anlamına geliyor. Bunları el birliği içinde yapacağız."

Cumhurbaşkanı Gül’ün yemeği konuşmasından sonra basına kapatıldı. Gül geceyi Tekirdağ’da geçirecek.