CUMHURBAŞKANI GÜL, KİVİ TOPLADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun'da Fındık Araştırma İstasyonu’nu ziyaret etti. Burada fındık standını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kendisine ikram edilen fındığın tadına baktı. Daha sonra istasyonun bahçesindeki kivi ağacından kivi topladı. Ardından da Giresun Üniversitesi’ni ziyaret etti. Burada Rektör Prof.Dr.Aygün Attar’la görüştü.
EMANET ETTİĞİMİZ ÇOCUKLARI İYİ YETİŞTİRİN 
Ziyaret sırasında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, gittiği şehirlerde özelikle üniversitelere gittiğini, neler olduğunu öğrendiğini, tavsiyelerde bulunduğunu belirterek, "Her yerde gördüğüm gibi burada da çok güzel binalar yapılıyor, kampüsünüz genişliyor. Büyük kamu kaynakları ayrılıyor. Devlet üzerine düşeni yapıyor. Şimdi artık size emanet ettiğimiz çocukları siz de gençleri kızlı erkekli onları en iyi şekilde yetiştirmeniz. Binalar güzel olabilir, saray gibi olabilir. Eğer içindeki eğitimin seviyesi yeterli değilse içeride geçen vakit boşa olmuş olur. Lise üstü bir eğitim olmuş olur. Buna çok dikkat etmek gerekir. Barakada eğitim yapılabilir ama eğitimin kalitesi çok iyi olursa orayı tercih edersiniz çocuğunuzu göndermek için. Saray gibi görkemli binaların olduğu üniversiteye değil o barakada 'çocuğum eğitim alsın' dersiniz. Onun için özellikle üniversite hocalarına, yöneticilerine çok ciddi iş düşüyor. Mezun olduğunda bu çocuklarının hepsinin özgüven içerisinde hayata atılmaları yine sizin onlara vereceğiniz vasıfla bağlantılıdır" dedi.
ŞEHİRLERE YOLGÖSTERİCİ OLUN
Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin şehirle bütünleşmesinin önemine değinerek, "Bulunduğunuz yere lokomotiflik yapmanız gerekiyor. Bulunduğunuz şehrin problemlerinin çözümünde araştırmalar yapılması, yeri gelir sanayide, yeri gelir turizmle, tarımla iç içe olmak ve onlara yol gösterici olmak yine üniversitelerin görevlerindendir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

(MS/AAA), (FOTOĞRAF)