GÜL: 40 YILDIR CUMHURBAŞKANI GİTMEYEN İLLER VAR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde kent protokolü, şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu yemeğe katıldı. Gül burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Gümüşhane’de cumhurbaşkanı olarak bulunmaktan ve ismiyle müsemma olan bu güzel ilimizi ziyaret etmekten duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Bazı illerimiz var ki, uzun yıllar, 40 yıla yakın cumhurbaşkanı gitmeyen iller var. Burası bildiğim kadarıyla 19 yıl olmuş. Şüphesiz ki devletin, milletin birliğini temsil eden cumhurbaşkanlarının vatanın her karış toprağını ziyaret etmesi ayrı bir heyecan uyandırıyor. Hangi ilimize gitsem bu heyecanı gördüm. Diyarbakır’da da yıllar önce bu büyük heyecanı görmüştüm, Edirne’de görmüştüm, Adana’da, Trabzon’da, her yerde. Burada gördüklerimden doğrusu çok mutlu oldum. Gümüşhane tarih boyunca hep bilinen bir ildir. Ayrıca çok değerli alimler, çok fazıl insanlar, bilim insanları çıkmıştır. Önemli siyasetçiler, devlet adamları büyük işadamları çıkmıştır. Dolayısıyla nüfusu küçük ama ağırlığı büyük bir ilimizdir burası. Toprak altındaki zenginlikleri tarih boyunca bilinmektedir. Bu bakımdan da Türkiye ekonomisine katkı veren bir ildir."
Gül, bir kentte huzurun çok önemli olduğunu ve Gümüşhane’de de bu huzuru görmekten dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bazı illerimiz var ki küçük bir il bile olsa, çok ayrı, birbiriyle çok uğraşanlar oluyor. Uyumu görmüyorsunuz ve üzülüyorsunuz. O ilde ilerleme söz konusu olmuyor. Ama nerede güzel bir işbirliği, güzel bir dayanışma var, farklı siyasi partiler, farklı fikirler, farklı görüşler, demokrasinin gereği tabi bunlar olacak. Olmazsa noksanlık olur. Ülke ve memleket çıkarı için, şehrin geleceği için yeri geldiğinde birlik ve beraberlik içinde hareket edilirse çok büyük başarılar oluyor. Bunu burada görmekten de büyük mutluluk duydum."
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLLERİN ŞEREFLERİDİR
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bir kez daha vatanına milletine devletine bu kadar bağlı olan, değerlerimizi baştacı etmiş olan Gümüşhane’de bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bir kez daha şehitlerimizin ailelerine tekrar şükranlarımı sunuyoruz. Gazilerimiz her zaman başımızın üzerindedir. Her zaman o illerin aslında şerefleridir, o illerin en kıymetli hemşehrileridir şehit aileleri ve gazilerimiz. Burada da onların baş üstünde tutulduğunu görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.