İSTANBUL,() Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı'na taşıyan siyasi yürüyüşünü konu alan 'Büyük Yürüyüş' belgeseli TRT 1 ekranlarında Pazartesi günü yayına başlıyor.

Erdoğan'ın siyasi hayatında şimdiye kadar hiç bilinmeyen yönlerini ekranlara taşıyan belgesel elma'S medya tarafından hazırlandı. Belgeselin yapımcılığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Ahmet Hamdi Özsaraç üstlendi. 3 bölümden oluşan belgesel için özel bir ekip 1 yılı aşkın süre Erdoğan'ın siyasi hayatına tanıklık eden çok sayıda önemli isme ulaşarak tek tek görüştü. 28 Şubat sürecinden Ak Parti'nin kuruluş sürecine kadar geçen zaman diliminde, kamuoyuna şimdiye kadar yansımayan pek çok önemli olay belgeselde yerini aldı.
1994-2014 20 YILLIK ÇETİN MÜCADELE
Belgesel ekibi 1994 yılında Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Erdoğan'ın 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar geçen süreyi masaya yatırıyor. Bu süreçte alınan kritik kararlar, karşılaşılan zorluklar belgeleri ve tanıklarıyla birlikte ekrana getiriyor.

(FOTOĞRAF)