İbrahim AKTÜRK-İbrahim YILDIZ - Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () CUMHURBAŞKANI olduktan sonra ilk kez İstanbul'a gelen Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki Devlet Konukevi önünde çok sayıda vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı.

Saat 00:25 sıralarında Ana uçağıyla İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada halka seslendi. Erdoğan, “30 Ağustos'u bitirdik. Fakat zafer bayramının gecesinde sevgili hemşerilerimle bir arada adeta bir bayram mutluluğu içerisinde bu gösterileri nezaketine çok teşekkür ediyorum. 10 Ağustos'ta sizlerin ortaya koyduğu tavır, tüm Türkiye'de milli iradenin tecellisinden ortaya koyduğunuz o güç, inanıyorum ki Türkiye'nin geleceği için çok farklı bir mesaj olur" dedi.

"İSTANBUL BENİM SEVDAM"



İstanbul'u sevdiğini hatırlatan Erdoğan, “İstanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Bu şehirde büyükşehir belediye başkanlığından sonra yine aynı şekilde üç dönem milletvekili olmak ve daha sonra da Türkiye'de Cumhurbaşkanlığına, yani cumhurun başkanı olma noktasında İstanbul ve 81 vilayetimizin destekleriyle yüzde 52 ile geldik. Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız, dikleşmeyeceğizö diye konuştu.

İLK SEYAHAT KKTC'YE



Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk ziyareti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'ye yapacağını belirten Erdoğan, “İnşallah pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'ye hemen ilk seyahatlerimizi başlatıyoruz. Salı günü Azerbaycan. Azerbaycan inşallah NATO zirvesine geçeceğiz. Seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı el ele vererek inşallah Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. İnşallah hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.



Konuşmasının ardından Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte makam aracına binerek Kısıklı'daki konutuna gitmek üzere buradan ayrıldı.

(FOTOĞRAFLI)