İSTANBUL,() Kendilerini yurttaş insiyatifi olarak adlandıran bir grup internet ortamında adres alarak  cumhurbaşkanıaranıyor.com'u kurdu.  Kurulan site için ise şunlar yazıldı;

"Biz bir yurttaş inisiyatifiyiz. Cumhurbaşkanı'nı, ilk kez yurttaşlar olarak biz seçeceğiz ama her zaman olduğu gibi kimse yurttaşlar nasıl bir aday istiyor diye merak etmiyor. Şimdiye kadar nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi bize soran da, ne düşündüğümüzü merak eden de olmadı. Kimse sormasa da, yurttaşlar olarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimiz sorusunun yanıtıyla başlayabiliriz diye düşündük. Bu yanıt, aynı zamanda nasıl bir Türkiye istediğimizi de gösteriyor. Kampanya, ortak hayatımız üstüne düşünmek için yurttaştan yurttaşa yapılmış bir davettir. Ekte nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimizi açıkladığımız metnimizi bulacaksınız.
Yurttaşlık bilincini geliştiren, haklarımızı aradığımız, konuştuğumuz ‘Biz de varız. Bizim de sözümüz var!’ dediğimiz bir yolun açılabilmesi için size ihtiyacımız var.
Kampanya için bir web sitesi açtık: http://www.cumhurbaskaniaraniyor.com
adresini tıklarsanız siteyi göreceksiniz. Bir yurttaş olarak girip imzalayabilir, köşenizde site adresimizi ve kampanyamızı duyurabilir, facebook ve tweetter sayfanıza ekleyerek paylaşabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler."