Ezgi ÇAPA- İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () CHP İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarına destek olmak için bağış kampanyası başlattı. İş Bankası Taksim Şubesi önünde toplanan CHP’liler banka önünde kuyruk oluşturdu.

İhsanoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la eşit şekilde yarışma imkanının olmadığını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, banka önünde basın açıklaması yaptı.  Salıcı, "Başbakan, Başkanlık olanaklarını kullanarak, devletin bütün olanaklarını seferber ederek kampanya yürütüyor. Ama Sayın İhsanoğlu’nun bu olanakları imkanı yok. Sayın Başbakanı Başbakanlıktan istifa etmeye, tarafsız ve devlet olanakları kullanmayan bir cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmeye davet ediyoruz" dedi.

İhsanoğlu’na siyasi desteğin yanı sıra maddi destek de verdiklerini belirten Salıcı, yatıracakları paranının son iki rakamının İstanbul’un plaka numarası olan 34’le biteceğini belirtti ve bankoya giderek İhsanoğlu için bin 234 lira yatırdı. Banka kuyruğunda bekleyen CHP’liler de cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na "bir damla su taşımak" adına bağış kampanyasına destekte bulunduklarını ifade ettiler.

(FOTOĞRAF)