SİVAS'ta, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu durumun yaz aylarında sıkıntıya neden olmasından korkulurken, bugün camilerde kar ve yağmur duası yapıldı.
Sivas ve çevresinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve önceki yıllara oranla yağışların az olması kara alışık olan Sivas'ta şaşkınlıkla karşılandı. Gündüz hava sıcaklığının 10 derece olarak ölçüldüğü Sivas'ta bahar havası yaşayan vatandaşlar, şehirdeki park alanlarındaki banklarda oturup sıcak ve güneşli havanın keyfini yaşadı. Geçmiş yıllara oranla kış aylarındaki hava sıcaklıklarının giderek arttığını ifade eden birçok vatandaş, bu durumun ileride kötü sonuçlar doğurabileceği konusunda endişe duyuyor. Sivaslılar kış ayında uzun zamandır böyle bir hava görmediklerini belirterek, "Havalar bir kaç yıldır böyle sıcak, eskisi gibi çok ağır şartlarda kışlar olmuyor. Biz diliyoruz ki inşallah kar yağar, yağmur yağar. Nihayetinde bereket bu. Havalar sıcak olunca hastalıklar çoğaldı. Yağmur yağmayınca, kar yağmayınca mikroplar daha çok yayılıyor." dediler. Kar yağışı olmamasının yaz aylarında kuraklığa ve su sıkıntısına neden olabileceğini belirten kent sakinleri, iklimlerde son yıllarda gözlü görülür bir değişme yaşandığına dikkat çekti.
CUMA NAMAZINDA KAR VE YAĞMUR DUASI
Bu arada kentteki tüm camilerde cuma namazı vaazı ve hutbe sonrasında kar ve yağmur yağması için dua edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla 81 ildeki tüm camilerde kar ve yağmur için dua edildiği belirtildi.