ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı seçilen CHP'li Soner Çetin, mazbatasını aldı.
30 Mart Yerel Seçimleri'nde oyların yüzde 43.8'ini alarak Çukurova Belediyesi'nin yeni başkanı olan Avukat Soner Çetin, saat 11.00 sıralarında Adana Adliyesi'ne geldi. Çetin, İl Seçim Kurulu Üyesi Hakim Mikail Aşar'dan mazbatasını aldı. Burada bir konuşma yapan Çetin, "Ben bu mazbatayı bütün görevliler, delegeler, mahalle temsilcileri ve sandık sorumluları adına alıyorum. Tüm partililerimizin büyük emeği var, alın teri var. Bu başarı tüm CHP'liler ve Çukurova halkının" dedi.
Daha sonra Çukurova Belediyesi'ne gelen Soner Çetin, görevini de CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen ancak kazanamayan eski başkan Yıldıray Arıkan'dan devraldı. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Çetin, şöyle konuştu:
"Bayrağı bugün teslim alıyoruz. Bu bir bayrak yarışı, devlette devamlılık esastır. Beni çok mutlu eden bir olay, CHP'nin bayrağının dalgalandığı Çukurova Belediyesi bundan sonra da CHP'nin önemli kalesi olmaya devam edecek. Bu ilçenin bütün sıkıntılarını Yıldıray Arıkan başkanımız ve çok değerli kadrosu, emektarları, emekçileri göğüslediler. Bir oturacak sandalyeleri, masaları, koltukları yokken içinde bulunduğumuz Türkiye'nin en çağdaş, en modern, en güzel belediye hizmet binalarından birisini Çukurova Belediyesi'ne kazandırdılar. Bunun yanında da çok değerli hizmetleri oldu. Şu saat itibariyle verdiğim her sözün arkasındayım. Kesinlikle katılımcı, çoğulcu, halkçı belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz."
Yıldıray Arıkan da görevi gönül rahatlığıyla devrettiğini, Soner Çetin'in hizmetleriyle CHP'nin Çukurova'daki oylarını da arttıracağını söyledi.

AÖ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)