HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Türkiye İş Kurumu Hakkari Şubesi’nin 'Toplumda İstihdam Sağlama Projesi' kapsamında Çukurca ilçe ve köylerindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde görevlendirilmek üzere alacağı 100 hizmetli kadrosu için, 930 kişi başvurdu.
Türkiye İş Kurumu'nun başlattığı proje kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda istihdam edilecek işçiler için kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Hakkari İş Kurumu iş ve meslek danışmaları Mehtap Türk ve Mehmet Hasan Balin, Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ertunç ve Çukurca 1'inci Noter yetkililerinin katılımıyla yapılan kura çekiminde iş arayanlar salonu doldurdu. Çok sayıda kişinin meraklı bekleyişi ardından başvuran 930 kişi arasında kura çekimi yapılarak 100 asıl, 100 yedek kişi seçildi.
Kurada isminin çıkmasını bekleyen bazı kişiler dua ederken, ismi çıkanların attıkları çığlıklar ise salondakileri güldürdü. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında gerçekleşen kura çekiminde ismi çıkan 100 kişinin 1 Kasım’da iş başı yapacakları belirtildi.