Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de 22 yıldır balıkçılık yapan İdris Çallı, 'çözüm süreci' ile birlikte sağlanan güvenliğin ardından, alabalık tesislerinde balık satışlarının geçen yıllara oranla büyük bir artış gösterdiğini söyledi.
Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Helin Vadisi'nde kurduğu alabalık tesisinde üretim yapan İdris Çallı, balık satışlarından memnun. Yıllardır bölgede balıkçılık yaptığını belirten Çallı, hiç bir yıl alabalığa bu kadar talebin olmadığını söyledi. Yıllık kapasitelerinin 200 ton alabalık olduğunu ifade eden Çallı, satışların artışının sebebinin çözüm süreciyle birlikte bölgede güvenliğin sağlnaması olarak değerlendirdi.
'HERKES KORKMADAN GELİP BALIK ALABİLİYOR'
Helin Vadisi bölgesinde geçmişte güvenlik sıkıntısı yaşandığı için insanların gelip tesislerden balık almaktan çekindiğini belirten Çallı, "Ancak şimdi bir huzur ortamı sağlandı. Bizim bulunduğumuz vadi hem çok verimli hemde doğal güzelliğiyle de etkileyici. Şimdi insanlar korkmadan gelip balık alıp gidiyor. Kapasitemizin üzerinde çalışmamıza rağmen balık yetiştiremiyoruz. Şimdi tesislerimizin kapasitesini 2 katına çıkarmayı planlıyoruz. Yavru yetiştiriyoruz. Hükümetten teşvik ya da uzun vadeli kredi istiyoruz. Böyle olursa istihdamın yanında vatandaşlarımıza daha güzel hizmet verebiliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI