Yusuf ÇINAR/ÇORUM, ()- ÇORUM Ticaret ve Sanayi Odası, valilik, il afet ve acil durum müdürlüğü ile Kızılay'ın destekleri ile Suriye'ye gönderilmek üzere toplanan yardımlar törenle yola çıktı. 7 kamyon ve 1 TIR dolusu yardım malzemesinin yarın bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtalabileceği belirtildi.
Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi’nde düzenlenen törene Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Elvan Kaya, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyeleri ve Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat katıldı. Törende konuşan Çorum Valisi Sabri Başköy, yardım kampanyasına destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek, şöyle dedi:
"Bu teşekkürlerimiz ayrıca Suriyeli kardeşlerimiz adına yapılan teşekkürdür. Kampanyamız çok kısa zamanda yeterli miktarda olduğuna inandığımız malzeme çerçevesinde 7 kamyon ve 1 Tır’dan oluşan malzeme az bir malzeme değildir. Katkı yapan tüm herkese teşekkür ediyorum."
Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da konuşmasında, Çorum halkının yardımseverliğini bu yardım kampanyasında bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bölgeden gelen yardım çağrıları üzerine bu kampanyanın başlattık. Un, maya, kuru gıda,konserve yiyecekler, bebek maması, bebek bezi, bebek bakım ürünleri, şampuan, sıvı sabun, deterjan gibi temizlik ve hijyen malzemeleri,giyisiler, uyku tulumu, battaniye gibi gereçlere ihtiyaç duyulduğu tespit edilmişti. Biz de yardım kampanyamızı bu ihtiyaç malzemeleri üzerinden yürüttük."

YÇ(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)