Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, () - ÇORUM L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda  aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu yaklaşık 20 kişi yedikleri patetesli tavuktan zehirlenince hastanelik oldu.
Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mahkumlar ve infaz memurları yedikleri yemekten zehirlendi. Akşam saatlerinde patetesli tavuk yiyen yaklaşık 20 kişide mide ağrısı ve kusma şikayeti baş gösterdi. Üçü infaz koruma memuru 17'si mahkum 20 kişi önce cezaevi revirine götürüldü. Serum tedavisi uygulanan 20 kişi ardından da ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tedaviye alınan mahkumların ve infaz koruma memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Cezaevindeki dağıtılan yemekten numune alınarak incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum Valisi Sabri Böşköy, "Gıda zehirlenmesi olayından sonra 5 doktor ve çok sayıda sağlık görevlisini Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderdik. Şuan sağlık ekipleri gerek revirde gerekse koğuşlarda taramalarını yapıyorlar. Bu konuda şikayeti fazla olanlar ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bu konuda sayı vermek pek doğru olmaz uygun görülenler hastaneye gönderiliyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)