Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, Müftülük binasının da yer aldığı iş merkezinin yakınındaki çöp konteynerinin içinden 'Müftü bey' yazan sarık ve dini kitaplar çıktı. İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, sarık ve diğer kitapların çöp kutusuna atılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Makam aracımda temizlik yapılırken, yol kenarına bırakılmış ve daha sonra geri alınmıştır" dedi.
Orhangazi Müftülüğü’nün de faaliyet gösterdiği Doğan Güllü İş Merkezi’nin hemen yanındaki çöp konteynerinde ilmihal kitapları, Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitap, broşürler ve bir de sarık bulundu. Çöp konteynerindeki dini kitaplar ve imam sarığını gören vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
Olayı saygısızlık olarak değerlendiren vatandaşlar, sarık içerisindeki '14.10.2012 Müftü Bey' yazısını fark etti. Aynı çöp konteynerinde ayrıca üzerinde 'Mevlid ve 101 hatim' yazısı yer alan davet broşürü ve 'Müftüler Birliği Derneği Başkanı Nihat Aktaş' imzalı davetiye bulundu. Sarık, dini kitaplar ve broşürün çöpe kim tarafından atıldığı ise anlaşılamadı.
MÜFTÜ: ÇÖPE ATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL 
Konuyla ilgili Muhabirinin sorusunu yanıtlayan Orhangazi Müftüsü Nihat Aktaş, sarık ve diğer kitapların çöpe atılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Her müftünün aracında sarık ve cüppesi bulunur. Çünkü aniden bir yere gitmek gerektiğinde lazım olur. Arkadaşlarımız, aracın temizliğini yaparken yol kenarına bırakmış, sonra da almışlardır. Çöpe atılması söz konusu değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI