MUĞLA’nın Dalaman İlçesi’nde, bir çöp konteynerinde belediyenin temizlik işçisi tarafından bulunan ve hastanede 'Ömer Alper Umut' adı verilen yeni doğan bebek, tedavisinin tamamlanmasının ardından devlet korumasına alındı. Minik Ömer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Geçici bakım sözlemesi' ile bir aileye verildi.
Dalaman Belediyesi temizlik işçileri, geçen cumartesi saat 08.00 sıralarında, Atakent Mahallesi’ndeki bir çöp konteynerinde kanlı eteğe sarılmış bir erkek bebek bulup durumu polis ve sağlık ekibine bildirdi. Ancak bu sırada yakınlarının haber vermesi üzerine olaydan haberdar olan Dalaman Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli sağlık memuru Ömer Turgut, yakında olduğu için hemen olay yerine gidip soğuktan bedeni buz gibi olmuş bebeği çöp konteynerinden çıkardı. Turgut, temiz bir beze sardığı bebeği ambulansı beklemeden çalıştığı hastaneye götürdü. Hastanede tedaviye alınan bebeğe 'Ömer Alper Umut' adı verildi. Bulunmasından 3-4 saat önce dünyaya geldiği tespit edilen bebek, tedavisinin tamamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
YENİ AİLESİNE VERİLDİ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kent genelinde 2 binin üzerinde bebek bekleyen ailenin olduğunu bunlardan 53’ünün erkek bebek evlat edinmek için sıra beklediğini belirtti. Akkuzu, "Ömer Alper Umut bebeği, erkek bebek bekleyen sıradaki aileye 'Geçici bakım sözleşmesi' ile verdik. Aile bir yıl denetlenecek. Yapılan ziyaret ve denetlemelerin ardından uyum sağlarsa aile, bebeği evlat edinmek için ilgili mahkemeye başvuracak" dedi.