BURSA'nın İnegöl ilçesinde yaşadığı çöp evden belediye ekipleri tarafından çıkarılan 84 yaşındaki Kadriye Turan, huzurevine yerleştirildi. Yenice Mahallesi'nde çöp eve dönmüş harabe haldeki evinde tek başına yaşayan Kadriye Turan, çevreye yayılan pis koku nedeniyle bugün belediye görevlileri tarafından evinden alınıp huzurevine yerleştirilmek istendi. Evinin kapısını açmakta direnen Turan'ı Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin güçlükle ikna etti. Ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolüne götürülen Kadriye Turan, daha sonra Bursa'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevine yerleştirildi.
Kadriye Turan'ın tek çocuğu olan oğlunu kaybettikten sonra 1,5 yıldır evinden çıkmadığı, çevredekilerin verdiği yiyecekler ile karnını doyurmaya çalıştığı söyleyen komşuları, psikolojik sorunları bulunduğunu öne sürdükleri kadının evinde ölmesinden korktuklarını dile getirdi.
Belediye yetkililer ise şu anda mühürlenen evin önümüzdeki günlerde içersindeki çöplerin çıkartılarak temizleneceğini belirttiler.