AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Çölyak Derneği'ni ziyaret ederek, çölyak hastası çocuklara baklava ikram etti.
Yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Çölyak Derneği'ni ziyaret etti. Bir sindirim rahatsızlığı olan çölyak hastası çocuklarla görüşen Şahin, çocuklara baklava ikram etti. Çocukların rahatca beslenebilmeleri için özel un üretimi yapıldığını belirten Fatma Şahin, "Aileler yanımıza geldi ve çocukların hastalıklarıyla ilgili durumu bize anlattı. Biz de ne kadar önemli bir alan olduğunu, küçük desteklerle ne kadar önemli işler yapılacağını gösterdik. Dernek başkanı ve ekibi bize durumu anlattı. Biz de bu işi yapacaklarla bire bir görüşerek, çocuklar için bu unun üetimi yapılmasını sağladık" dedi.
Çölyak Dernek Başkanı Seher Çolak ise "Oğlumun ne yazık ki bu hastalıkla dünyaya gelmesinden sonra eşimle ben kendimizi bu işe adadık. Türkiye'de böyle bir hastalıktan haberimiz bile yoktu. Gaziantep Üniversite Hastanesi'nde 800 hastamız tedavi görüyor. Çocuklarımızın ürünleri çok pahalı, gerekli gıda ve ilaçları alamıyoruz. Şu anda unumuzu ürettik, artık annelerimiz yufka, baklava, börek yapabiliyor" diye konuştu.
ÇÖLYAK HASTALIĞI
Çölyak hastalığı; bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına neden olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığıdır.

MB(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)