MEKSİKA Cumhurbaşkanı Enrigue Pena,Nieto, 18 yıldır Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu’na 'Meksika Aztek Kartalı' Nişanı taktı. Çolakoğlu, daha önce Nelson Mandela, Kraliçe Elizabeth ve Bill Gates’e takılan nişan nedeniyle onur duyduğunu söyledi.
Meksika Cumhurbaşkanı Enrigue Pena Nieto’nun, Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu’na hizmetleri nedeniyle 'Aguila Azteca' nişanı takma töreni Swissotel Grand Efes’te gerçekleşti. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çolakoğlu ailesinin yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.
Meksika Cumhurbaşkanı Enrigue Pena Nieto törende yaptığı konuşmada, birbirine uzak olan iki ülkenin barış, özgürlük ve refah gibi ortak değerleri paylaştığını, 21'inci yüzyıl Stratejik İşbirliği Ortaklık Anlaşması’nı imzaladıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:
"Bu çabalarımızın ardından çok önemli kişilerin gayretli çabaları var. Kemal Çolakoğlu İzmir Fahri Konsolosumuz. 1995 yılından beri ülkemizin tanıtımı için çok çaba sarfetti. Bu değerli çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanısıra turizm anlamında da tanıtımını artırdı. Kendi girişimi sayesinde İzmir’in çok önemli meydanına Meksika ismi verildi. Önemli kahramanlarımızdan biri olan Emiliano Zapata’nın büstü sokağın başına dikildi. Bunlar, bizim daha güçlü başarılı bir ilişkiye sahip olmamızı sağlayacak. Bu nedenle biz kendisini bu gayretlerinden dolayı onurlandırmak istedik."
TÖRENE TORUNLARI DA KATILDI 
Törene eşi, kızı, damadı ve torunlarıyla katılan Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu da, ABD kıtasının zengin ve tarihsel geçmişi ile en önemli ülkelerinden biri olan Meksika’nın İzmir’de 40 yıldır fahri konsolosluğu bulunduğunu belirterek, kendisinden önce bu görevi 22 yıl yapan Raşit Özsaruhan’ı rahmetle andı. Çolakoğlu, "Bugün 18 yıllık emeğimin içten ve gönülden hizmet aşkımın ödüllendirilmesi nedeniyle şahsım ve ailem olarak Meksika milletine, devletine ve Cumhurbaşkanı’na minnet duygularımı arz ediyorum. Mandela’dan Kraliçe Elizabeth’e, Bill Gates’e verilmiş bu nişanı taşımanın sorumluluğu içindeyim" dedi.