ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde belediyeye ait çöp depolama alanında çalışan 51 yaşındaki Ali Demir'in hiç okul yüzü görmeyen 2 çocuğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip tarafından ailesi ikna edilerek okula gönderildi.
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nden geçen hafta 5 çocuğu ve eşiyle Demre'ye gelen Ali Demir, belediyeye ait çöp depolama alanında çalışmaya başladı. Ali Demir'in, çocukları 12 yaşındaki Hadi ve 8 yaşındaki İsa Demir'in okula gönderilmediğini öğrenen Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, çocukların okula alınması için çalışma başlattı. Milli Eğitim Müdürü Aldal, 2 rehber öğretmen, 1 okul müdürü ve jandarma ekipleriyle Demir ailesini çöp depolama alanının hemen yanında kaldıkları evde ziyaret etti. Baba Ali Demir'le görüşen Aldal, çocukların eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Çocuklara ayakkabı, giysi ve oyuncak hediye eden Aldal, Ali Demir'e çocuklarını okula göndermesini söyledi. Yapılan görüşmeler sonunda Ali Demir, çocukları okula göndermeye ikna edildi.
OKUL MASRAFLARINI MİLLİ EĞİTİM KARŞILAYACAK
Demir ailesinin çocuklarından 18 yaşındaki Ayşe Demir'in ilkokul 2'nci sınıfa kadar eğitim aldığını belirten Aldal, okul çağındaki Hadi ve İsa'nın ise okula hiç gönderilmediğine değindi. Rehber öğretmenlerin çocuklarla görüşmeler yaptığını anlatan Aldal, "Aile çocukları okula göndermeyi kabul etti. Çocukları yarın özel bir araçla alarak okul ihtiyaçları başta olmak üzere her türlü eksiğini gidereceğiz. Okul masraflarını biz karşılayacağız. Taşımalı eğitimle 2 çoğumuza eğitim vereceğiz" dedi.
Ailenin büyük kızı Ayşe Demir'in ise açık öğretime devam etmesini sağlayacaklarını kaydeden Aldal, ailenin diğer iki çocuğunun ise eğitim çağına gelmediğini hatırlattı.
BEBEK HEDİYE EDİLDİ
Okula başlayacağı için çok sevindiğini belirten Ayşe Demir, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal'ın kendisine verdiği bebeğin ise aldığı ilk hediye olduğunu söyledi. Okumayı çok istediğini belirten Ayşe Demir, Aldal ve beraberindekilere teşekkür etti.