DİYARBAKIR Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın SODES projesi kapsamında çocuk yuvasında kalan 40 çocuk askeri Sikorsky helikopterlerine binmenin heyecanını yaşadı.
Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın 'Bilinçli ve güvenli yaşam' projesi kapsamında çocuk yuvasında kalan 40 çocuk için çeşitli faaliyetler düzenlendi. Proje kapsamında ilk olarak vizyona yeni giren 'Sürgündeki İnek' adlı film izleyen çocuklar, daha sonra Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirildi. Komutanlıktaki etkinliği Vali Mustafa Cahit Kıraç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay da katıldı. Çocuklarla birlikte yemek yiyen protokol daha sonra çocuklara hediye dağıttı.
Öğrencilere daha sonra jandarma köpeklerinin gösterisi izletildi. Öğrenciler buradaki programın ardından 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndaki Eşref Bitlis Helikopter pistine getirilerek, helikopter ve askeri araçlar konusun da bilgilendirildi. Sikorsky helikopterleri ilk kez yakından gören öğrenciler heyecanlanırken, kadın Pilot Yüzbaşı Pınar Öntürk'ten ısrarla helikopteri havalandırmasını istediler. Helikopterleri yakından incelme fırsatı da bulan çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)