BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 16 yıldan bu yana klasik müzik eğitimleriyle sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) bu yıl eğitim yelpazesini geliştirdi. Bu kapsamda, bu yıl ilk kez Çocuk Yaz Akademileri adı altında bir eğitim programı hazırlayan AİMA, yaşları 10 ile 14 arasında değişen çocuklara felsefe, vücut perküsyonu, film çekimleri ve hayatta kalma becerileriyle ilgili farklı konsepte eğitimler vermeye başladı.
Eğitimlerin yanı sıra Ayvalık'taki adalar ve tarihi binalarla ilgili minik gezilerle de çocukların motivasyonunu sağlayan AİMA yöneticileri, böylelikle çocukları ayaklarının yere bastığı bir geleceğe hazırlamaya çalışıyor. AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali'nin öncülüğünde; Ayvalıklı psikolog İnci Vural'ın yanı sıra Nuran Direk, Nalan Mert Savaşır, Turgay Başer'in eğitimler verdiği, bir haftalık eğitimler sırasında çocuklara oyunlar eşliğinde verilen eğitimler göz doldurdu.
İstanbul'dan gelen 10, Ayvalık'tan da 10 olmak üzere 20 öğrenciye bir haftalık birlik ve beraberliğin yanı sıra kaynaşmalarının sağlandığı eğitimlerle ilgili bilgi veren Uzman Pedogog-Psikolog İnci Vural, "Bu yıl ilk kez AİMA bünyesinde Çocuk Yaz Akademisi düzenlendi. Ayvalıklı çocukları İstanbul'dan gelen akranlarıyla kaynaştırmak adına son derece güzel bir organizasyon oldu. Projemize İstanbul'dan da 7 eğitimci arkadaşımız katıldı. Projenin hayata geçirilmesi sırasında felsefe, film ve müzik atölyeleri çalışmalarını hayata geçirdik. Bu çalışmalar sırasında da konuk öğrencilerimize bol bol Ayvalık'ın tarihi, doğal güzelliklerini gezdirebilme şansına kavuştuk. Böylece çocuklar hem kaynaştılar, hem de eğlendiler. Bence bu organizasyon farkında olmadan bütün Ayvalıklılar'ın imece usulü yaptıkları bir çalışma oldu. Bu projenin fikir babası ben oldum ama bu projenin hayata geçmesinde tüm Ayvalıklılar ve AİMA bana çok yardımcı oldu" dedi.
Söz konusu çalışmanın gelecek yıllarda da süremesini arzuladıklarının ifad eden Aral, "Bu organizasyon gelenekselleşirse, belki de değişik ve yepyeni temalarda hayata geçirilebilir" diye konuştu.
PROFESÖR ALİ MEMNUN
AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali de düzenledikleri eğitim programının içeriğinde yine çocuklara yönelik derslerin bulunduğunu ancak bu derslerin eğlenceli bir hale dönüştürülerek çocuklara verildiğini kaydederek, "Onların düşünmelerini, üretmelerini, müzikle, ritimle bedenlerini tanımayla ilgili derslerin olduğu çok değişik bir atölye çalışması ortaya çıktı. Aynı zamanda, sinema ve fotoğraf çekme konusunda programımıza dahil olan çocuklarımız yoğun çalışmalar yaptılar. Bu ürettiklerini de anne ve babalarıyla paylaştılar. Bugüne kadar hiç üzerinde durmadığımız yepyeni bir eğitim şeklini kullanmış olduk. O bakımdan son derece memnunuz. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Çocuklarla birlikte çalışma yapmayı öteden beri çok sevdiğimiz için bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda da sürmesini istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF