Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 'Haydi Çocuklar Hayal Dünyamızı Anlatalım' temasıyla düzenlenen 'Masal Anlatma Yarışması'nda çocuklar hem masal anlattı hem de eğlendi.
Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın ilk etabı, Kaş Merkez, Kalkan ve Çavdır mahallerinde yapıldı. İlk tura, ilçedeki 32 anaokulunda eğitim gören 37 öğrenci katılırken, 10 öğrenci finale kalma başarısı gösterdi. Yarışmanın finali Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yapıldı. 10 finalist dereceye girmek için en güzel masalı anlatmak için yarıştı. Anlattıkları masal kahramanı kıyafetiyle sahneye çıkan öğrenciler, sahne performanslarıyla dikkat çekti. Yarışmanın finalini, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.
'KRALİÇENİN YÜZÜĞÜ' BİRİNCİLİK GETİRDİ
Yarışma sonunda Ova Anaokulu'ndan Fatma İdil Yiğit, 'Kraliçenin Yüzüğü' masalıyla birinci, Kaş Merkez Anaokulu'ndan Nurdan Yılmaz, 'Rapunzel' masalıyla ikinci, Durmuş Gülsel Gedikoğlu İlkokulu Anasınıfı'ndan Beyza Kurubaş, 'Şakacı Yarasa' adlı masalla üçüncü oldu. Jüri özel ödülünü ise Ova Anaokulu'ndan Melisa İçöz, 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' masalıyla aldı. Yarışmaya katılan tüm çocuklara madalya verilirken, dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler de verildi.
ÇOCUKLARA MASAL ANLATIN
Yarışmanın birincisi Fatma İdil Yiğit, "Kraliçenin Yüzüğü adlı masalı anlattım. Çok mutluyum. Rüya gibi. Annem, babam, öğretmenim mutlu. Çok sevinçliyim" dedi.
Fatma İdil'in öğretmeni Feride Gülşah Kuzucuk ise masalların çocukların hayal dünyasını geliştirdiğini belirterek, ebeveynlere çocuklarına masal okumaları tavsiyesinde bulundu.
Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ise yaptığı konuşmada, "Çocuk deyip geçmeyelim. Onların aslında kocaman bir dünyası var. Gerçekten güzel hayallerle, güzel duygu ve düşüncelerle süslü. Bu masal yarışması da çocuklarımızın toplum karşısında konuşabilmesi, bir şeyleri ifade edebilmesi açısından onlar için çok eğitici hem de eğlendirici bir program oldu" dedi.

AA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)