Eyyüp BURUN/KAHRAMANMARAŞ, ()-KAHRAMANMARAŞ'taki Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, '12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeniyle açılan stantta, 'Sokakta çalışmak değil, oynamak istiyoruz', 'Çocuk işçiliğine hayır' yazılı dövizler taşıyarak, vatandaşlara çocuk işçiliğiyle ilgili bilgilerin bulunduğu broşürler dağıttı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Trabzon Bulvarı'ndaki Özel İdare İş Merkezi önünde stant kuruldu. Stantta, vatandaşlara broşür ile şapka ve tişört dağıtan Sevgi Evleri'nde Kalan çocuklar ellerinde, 'Çocuk işçiliğine hayır', 'Ellerim boya yerine kalem tutsun', 'sokakta çalışmak değil, oynamak istiyoruz' gibi dövizler taşıyarak çocuk işçiliğine dikkat çekti.
Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nün, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin oluşması için önemli olduğunu söyledi. Çocuk hakları sözleşmesine göre çocukların eğitim, giyinme, barınma gibi temel haklarının olduğunu ifade eden Sertpolat şöyle konuştu:
"Uluslararası Çalışma Örgütü, gelişmekte olan ülkelerde 5- 17 yaşları arasında dünya genelinde yaklaşık 218 milyon çocuğun çalıştırılmakta olduğunu tahmin etmektedir. Bu rakamlar ülkemiz ve dünya açısından kaygı vericidir. Bugünkü etkinliğin amacı, çocukların çalıştırılmasına ilişkin mücadelelere dikkat çekmektir. Çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakları ihlalidir. Dünyada yaklaşık 250 milyon çocuk yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde yaşamaktadır."

(FOTOĞRAFLI)