Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan 12 çocuk için bugün sünnet şöleni düzenlendi. Çocuklar şölende gönüllerince eğlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan ve daha önce özel bir hastanede sünnet edilen yaşları 4 ile 9 arasında değişin 12 çocuk için bugün şölen düzenlendi. Devlet korumasındaki çocuklar üzerlerine sünnet elbisesi giyip Büyükşehir Belediyesi'ne ait üstü açık otobüsle şehir turu attı. Daha sonra Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası bahçesinde düzenlenen şenlikte çocuklar, yerel sanatçıların söylediği şarkılarla dans edip doyasıya eğlendi. Çocuklara çeşitli hediyeler verilip altın takıldı. 
Sünnet şölenini geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, "12 çocuğumuzun sünnet şölenini gerçekleştiriyoruz. Erkekliğe ilk adımı attıkları dönemde yanlarında olmak onlara aile sıcaklığı vermek mutluluklarını paylaşmak için birlikteyiz" dedi.
Sünnet şölenine Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İlkadım İlçe Belediye Başkanı Ak Parti'li Erdoğan Tok, Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Togar, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de katıldı.

FOTOĞRAFLI