AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’ne bağlı Davutlar Beldesi’ndeki Başkentliler Sitesi’nin, çocuk oyun alanı ve park olarak 22 yıl önce terk ettiği arazi bir derneğe cami yapımı için tahsis edildi. Parkta 20 yaşındaki 17 ağacın kesilmesine tepki gösteren semt sakinleri, inşaatın yasalara aykırı yapıldığını öne sürüp konuyu yargıya taşıdı.
Kuşadası Barosu Çevre Komisyonu Üyesi ve Başkentliler Sitesi sakinlerinin avukatı Bülent Tokuçoğlu, söz konusu alanın park olarak göründüğü imar planının cami yapılabilmesi için yasalara aykırı olarak değiştirildiğini ileri sürdü. Büyükşehir Yasası’na göre Davutlar Belediyesi’nin yaptığı imar planı değişikliğini Kuşadası Belediyesi’nin onaylaması gerektiğini savunan Bülent Tokuçoğlu, konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı. Site sakinlerinin alana cami yapılmasını istemediğini de belirten Bülent Tokuçoğlu "Davutlar’da faaliyet gösteren bir cami yaptırma derneği, belediyeden de destek alarak 22 yıldır park olarak kullanılan alandaki 17 ağacı kesti. Sorumlular hakkında, kamu malına zarar verdikleri, ağaç kestikleri ve imar yasasına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk" dedi.
BELEDİYE ARAÇ YARDIMI YAPMIŞ
Davutlar Belediye Başkanı DP'li Tuncay Uysal da, alanın cami yapılmak üzere derneğe tahsis edildiğini doğrulayarak şunları söyledi:
"Söz konusu alana cami yapılması başvurusu dönemin Aydın Valisi Kerem Al tarafından kabul edildi. Dernek geçtiğimiz hafta ruhsatlarını alarak inşaata başlamak üzere harekete geçti. Bizden de ağaçlar kesmek için araç gereç yardımı istediler. Biz de yardımcı olduk. İnşaat sahası içinde kalan ağaçlar kesildi."