HER yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 100 ressam, heykeltıraş, mozaik sanatçısının ağırlandığı Sapanca Doğapark'ta Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin düzenlediği ve 14 bin çocuğun katıldığı, 'Yaşanabilir Bir Dünya Resmediyoruz' konulu yarışmadan seçilen resimler, yarın akşam Ankara'da sergilenecek.
Geçen haziran ayında Sapanca Doğapark'ta yerli ve yabancı 100 sanatçının katıldığı  5'inci Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nde yapılan eserler geçtiğimiz ay Ankara'da sergilendi. Dünyanın en prestijli sanat kolonileri arasında yer almayı başaran ve bu yıl düzenlenecek 6'ncı koloniye şimdiden 4 bine yakın başvuru yapılan Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, geçtiğimiz yıl yetenekli çocuklara da fırsat tanımak için "Yaşanabilir Bir Dünya Resmediyorum" adı altında resim yarışması da düzenledi.
Yurt genelindeki okullardan 14 bin çocuğun eser göndererek katıldığı yarışmada, aralarında özel eğitim alanların da bulunduğu çeşitli yaş gruplarından 30 çocuk, öğretmen ve aileleriyle birlikte Sapanca'ya davet edildi. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin kurucusu işadamı Ahmet Şahin'in de hazır bulunduğu bu buluşmada, özellikle özel eğitim alan çocuklar burada kendi dünyalarını yansıttıkları eserler ve davranışlarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı.
Yurt genelinden yarışma için eser gönderen çocukların yaptıkları, onların gözünden günümüzü ve çocukların beklentilerini yansıtan birbirinden çarpıcı resimler, yarın akşam, Ankara Çankaya'daki Portakal Çiçiğe Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlanacak. Senginin açılışı saat 18.30'da gerçekleştirilecek.