SİİRT'in Pervari İlçesi'nde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve 14'ünde Yapraktepe köyündeki odasında av tüfeği ile öldürülmüş olarak bulunan Kader Erten olayından sonra, Van'daki camilerde imamlar Cuma hutbesinde çocuk gelinleri konu aldı.
Siirt'in Pervari İlçesi'nde 12 yaşında evlendirilen ve 14 yaşında tüfekle vurulmuş halde bulunun Kader Erten olayı Cuma hutbesine konu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun reşit olmayan çocukların evlendirilmesinin Kuran'ın ruhuna aykırı olduğunu ve resmi nikahı olmayanların imam nikahının kıyılmaması yönündeki genelgesi sonrası bugün camilerde de aynı konu cuma hutbesinde anlatıldı.
Van'daki camilerde cuma hutbesinde çocukların küçük yaşta evlendirilmesinin dinen uygun olmadığına dikkat çekilerek aileler uyarıldı. Ayet ve hadislerden örnek verilerek küçük yaştaki çocukların evlendirilmesinin sakıncalarının anlatıldığı hutbede "İnsan neslinin sürmesi açısından evlilik helal kılınmıştır. Ancak gerek kız, gerekse erkek çocukların rızası olmadan evlendirilmeleri büyük problemlere yol açmaktadır. Bununla birlikte ailelerin çocuklarını evlendirmeleri için tehdit edilmeleri toplum kurallarına aykırıdır. Küçük yaşta çocukluklarını yaşamadan evlendirilen çocukluklarda gelecekte ailevi problemler yaşanmakta ve aileler yıkılmaktadır. Bu konuda ayet ve hadisler de vardır" denildi.