KADER'İN OĞLU AZAD AİLEDE KALACAK
Kader Ertem'in ölümüyle ilgili olarak hem Pervari'de hem de köyde incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, bakanlığa sunulmak üzere bilgi notu hazırladı. Bilgi notunda, Kader Ertem'in kayınpederi Tahir Atak ve yeğeni Kerem Atak ile görüşüldüğü belirtilerek şöyle denildi:
"Kader Ertem'in berdel karşılığı görücü usulü ile evlendirilmiş. İlk doğumunu evde yapmış ve bir erkek çocuk dünyaya getirmiş. Çocuğun nüfus kaydı yapılmamış. Ailede çocuğa Azad ismi konulmuş. Çocuk aşı kartlarına Eylül 2012 doğumlu olarak yazılmış. Bazı aşıları yapılmış. Buna göre çocuk 16 aylık ve yeni yürümeye başlamış. Aile çocuğu kurum bakımına vermek istemiyor. Aile çocuğun bez, mama ve süt ihtiyacı konusunda yardım talebinde bulundu. Babaanne orta yaşlı ve küçük yaşta çocukları olduğu için torununa da bakabileceğini belirtmiştir. Baba Mehmet Atak 22 yaşında ve ilkokul 5'inci sınıfa kadar okumuş. Atak köyde çiftlikle uğraşıyor."
İl Müdürü Canpolat, Ertem'in ölümüyle başlayan hukuki sürece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla kurum avukatlarının da müdahil olacağını belirterek, Kader Ertem'in geride kalan 1.5 yaşındaki oğlu Azat'ın köyde doğduğu için resmi nufus kaydı olmadığını, çocuğun aile bünyesi içerisinde korumaya karar aldıklarını söyledi.
ÇOCUK İÇİN AİLEYE DESTEK VERİLECEK
Çocuğun ailede kalacağını ve çocuk için aileye her türlü desteğin verileceğini belirten Canpolat şunları söyledi:
"Çocuğun bakımını yapacak yakınlarına çocuk bakımıyla ilgili rehberlik verilmesi, danışmanlık tedbirinin uygulanması ve çocuğun gelişimi hakkında sağlık tedbirinin mahkemeden talep edilmesini uygun gördük. Azad'ın resmi evlilik dışı dünyaya geldiği için nüfus kaydı bulunmuyor. Azad'ın nüfus kaydında annesi Kader Ertem'in, babası olarak da Mehmet Atak'ın ismi yer alacak."
KADER'İN AİLESİ ÇATAK'TA İFADE VERDİ
Siirt'in Pervari İlçesi'nde evinde tüfekle vurulmuş cesedi bulunan Kader Erten'in Çatak'ın Atlıhan Köyü'nde oturan Babası Musa Erten ile annesi Suna Erten, bugün Çatak Adliyesi'ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Yaklaşık 3 saat ifade veren aile çıkışta açıklama yaptı. Baba 56 yaşındaki Musa Erten olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi. Kızının 18 yaşında olduğunu iddia eden baba Erten, kızının ölümüyle ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını olayın cinayet mi intihar mı olup olmadığını bilmediklerini belirtti.
Adliye önünde açıklama yapan Kader’in amcası Sait Erten de, ortada hiçbir sorun olmadığını Kader’in severek evlendiğini ama berdel olarak evlendirildiğini söyledi. 
KADIN DERNEKLERİ ÇATAK'TA
Olayın ardından Van Kadın Derneği (VAKAD) ve Yaşam Kadın Çevre Kültür İşletme Koperatifi (YAKAKOOP) üyeleri de Çatak'a geldi. Aile ile görüşen dernek üyeleri ailenin kafasının çok karışık olduğunu söyledi. YAKAKOOP üyesi Gülmay Gümüşhan "Şu anda olayın intihar mı cinayet mi olduğunu bilmiyoruz. Ailenin yanında olmak için bugün buraya geldik. Bu olay intiharsa, ortada bir sorun var demektir. Çünkü kimse bir sorunu olmadan canına kıymak istemez. Biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.