CESEDİNDEN 14 SAÇMA BULUNDU
Siirt'in Pervari İlçesi’nde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in yapılan otopside karnında 14 saçma tanesi bulundu.
Nüfus kayıtlarına göre 14 yaşında görünen ailelerin onayı üzerine 2.5 yıl önce Mehmet Atak ile evlendirilince Pervari’ye bağlı Düğümcüler Köyü’ne gelin olarak götürülen Kader Ertem’in intihar ettiğinin bildirilmesi üzerine cesedi otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde götürüldü. Otopside Ertem'in göِbek deliğinin üzerinde yapılan incelemede 1 plastik tapa ve 14 saçma tanesi bulundu. Otopsi raporunda, ölümün av tüfeği saçma tanelerinin toplu girişi sonucu iç organların tahrip olması, iskelet kemik kırıkları, büyük damar yaralanması, iç kanama ve dış kanama sonucu meydana geldiği belirtildi.
Otopsi raporunda Kader Ertem’in 148 santimetre boyunda, 15-16 yaşlarında ve 50-60 kilogram ağırlığında göründüğü röِntgen ve grafiklerin soruşturmayı sürdüren Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı’na göِnderildiği açıklandı. Ertem’in cesedinden alınan kan, idrar, tırnak ve sürüntü ِörneklerinin de incelenmek üzere Adana Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildiği açıklandı.

(İD)