AİLE içi şiddetten kaçarak sığındığı baba evinde 17 yaşındaki Emine Yayla'yı öldüren 2 yıllık eşi Süleyman Yayla 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kamuoyunda 'Çocuk Gelin Cinayeti' olarak bilinen davada, mahkeme kocaya cinayeti hafif tahrik altında işlediğinden dolayı ceza indirimi yaptı. 
Adapazarı'nda geçtiğimiz yıl Evren Mahallesi'nde meydana gelen cinayet davası karara bağlandı. Duruşma Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yayla, maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan çocuk gelinin annesi Ülkü ile babası Hasan Yılmaz, eski damatlarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Süleyman Yayla ise olay günü kayınpederinin evine eşi tarafından çağırıldığını belirterek,  "Emine beni konuşmak için çağırmıştı. O amaçla gittim. Öldürme niyetinde değildim" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Süleyman Yayla'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Ancak sanığın pişmanlığını da dikkate alan mahkeme heyeti, 'En alt seviyede tahrikten' indirim yaparak cezasını 24 yıla indirdi. Dava yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.