KIRIKKALE'nin Sulakyurt İlçesi'nde, nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla açılan 'Sürü Yönetimi Elemanı' eğitiminde başarılı olan 43 çobana, sertifikaları törenle teslim edildi.
Sertifika teslim törenine Sulakyurt Kaymakamı Sayın Harun Kazez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Müdürü İlker Demirci, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi ve daire amirleri kursiyerler katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, "Sulakyurt'ta 4 bin büyükbaş, 12 bin küçükbaş hayvan mevcudu bulunmaktadır. Bu eğitimlerde yetiştiricilerimize hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve sağlıklı süt elde edilmesi, damızlık hayvan seçebilme gibi konularda 120 saat eğitim verildi ve İl genelinde açılan bu kurslarla yaklaşık 400 yetiştiricinin eğitim aldı" dedi.
Kaymakam Harun Kazez ise ilçede tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını, Sulakyurt Barajı'nın devreye girmesiyle yaklaşık 26 bin dekar alanda sulu tarıma geçilerek ilçede modern tarımın yaygınlaştırılacağını ve üretimin artacağını söyledi. Konuşmalardan sonra belgeler düzenlenen törenle verildi.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)