MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde çobanlık yapan 39 yaşındaki Emel Yılmaz, evinin bitişiğine kurduğu derme çatma 2 barınakta 73 sokak hayvanına bakıyor.
Fethiye'nin Üzümlü Beldesi'ne bağlı Koru Köyü Karacasu Mahallesi'nde annesi Havana Yılmaz ile birlikte yaşayan Emel Yılmaz, geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Kendilerine ait koyunları otlatan Emel Yılmaz, bu arada elindeki avucundaki parayı da sokak hayvanlarının bakımına harcıyor.
Evlerinin bitişiğinde 2 barınak yapan Yılmaz, burada 21 köpek ve 52 kediye bakıyor. Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Ali Saylık ise, çöplerden topladığı ekmekleri haftanın 2 günü bisikletle Koru Köyü'ne getirerek, Emel Yılmaz'a destek oluyor.
HAYVANLARI İÇİN ÜZÜLÜYOR
Emel Yılmaz, 15 gün önce yüksek tansiyon nedeniyle götürüldüğü hastanede, hipertansiyon hastası olduğunu ve kalbinde büyüme meydana geldiğini öğrendi. Bu yaşına kadar tüm sevgisini sokak hayvanlarına verdiğini anlatan Emel Yılmaz, yolda sahipsiz, aç bir hayvan görünce dayanamayıp onu evine getirdiğini söyledi. 2 yıl öncesine kadar kedi ve köpeklerin evin etrafında başıboş dolaştığını aktaran Yılmaz, daha sonra onları Ali Saylık'ın yardımıyla inşa ettiği barınağa yerleştirdiğini kaydetti.
Hastalığına değil, ölürse barınaktaki hayvanlara bakan olmayacağına üzüldüğünü söyleyen Emel Yılmaz, "Hasta olduğumu öğrenince en çok da hayvanlarım için endişelendim. Çünkü ben ölürsem hayvanlarıma kim sahip çıkar? Kedi ve köpeklerim burada aç, susuz kalır" dedi.
Bakımını yaptığı kedi ve köpeklerin günde ortalama 15 kilo tavuk kemiği ile 40- 50 ekmek yediğini anlatan Emel Yılmaz, "Hayvanlarımı kaderine terk edemem. Köyümüzde hayvanları kimse sevmiyor. Hayvanları çok sevdiğim için beni de sevmiyorlar" diye yakındı.