VALİ İPEK, ŞEYH HAŞİMİ'Yİ EVİNDE ZİYARET ETTİ
Şırnak Valisi Hasan İpek, dün akşam evine el yapımı ses bombası atılan Kadiri Tarikatı'nın Türkiye'deki önde gelen isimlerinden Abdulbakır Haşimi'nin Cizre'deki evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Sıkı güvenlik önlemleri altında Cizre'ye gelen Vali İpek, öğlen saatlerinde Şeyh Haşimi'nin evine gitti. Şeyh Haşimi'nin yakınları tarafından karşılanan Vali İpek, Şeyh Haşimi ile yaklaşık bir saat süren basına kapalı görüşme yaptı.
Görüşme sonrasında Şeyh Abdulkabakır Haşimi ile birlikte evden çıkan Vali İpek, dışarıda bekleyen gazetecilere konuştu. Devam eden çözüm sürecini Şırnak'ta 2 aydan beri bozmak isteyen bir yapının olduğunu belirten Vali İpek şöyle dedi:
"Şimdi gündemimizde çözüm süreci var. Bu çözüm sürecini, 2 aydan beri söylüyorum Şırnak'ta bunu bozmak isteyen bir yapı var. Bu yapı bir şekilde herkesi tahrik edip, herkesi baskı altına almaya çalışıyor. Ama sağ olsunlar Şırnak halkı ve Cizreliler, bunlara destek vermiyor. Bu anlamda şeyhim de aynı şekilde destek vermiyor. Emniyet olarak gereken operasyonlar ve tedbirleri alıyoruz. İnşallah bu olaylar çözülür. Bir insan hem Cizre için, hem Şırnak için, hem Türkiye için, hem de tüm İslam alemi için çok önemli bir insan sayın seyda. Sayın Haşimi sağ olsun kendisi çok metin bir şekilde bu olayları karşılıyor ve biz geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Yaptığı açıklamadan sonra Vali Hasan İpek, sıkı güvenlik önlemleri altında Şırnak'a geri döndü.