ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, kocubaşı Emin Negiz'in Konak Mahallesi'ndeki evinin bahçesine el yapımı bomba atıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken patlama, çevrede paniğe yolaçtı.
Korucubaşı Emin Negiz'in Konak Mahallesi Sanayi Sitesi Mevki'indeki evinin bahçesine kimliği belirsiz kişiler tarafından akşam saatlerinde el yapımı bomba atıldı. Bomba büyük bir gürültü ile patlarken, Negiz ve ailesi saldırıdan yara almadan kurtuldu. Bombanın patlamasının ardından evinden dışarı fırlayan Negiz, havaya bir el ateş etti. Patlama ve silah sesiyle birlikte olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlileri ile sağlık ekipleri gönderildi. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından olay yeri inceleme ekipleri, evin içinde ve çevresinde geniş çaplı araştırma yaptı. Kimliği belirsiz saldırganların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.
Patlama sırasında dışarı fırladığını belirten korucubaşı Emin Negiz, "Patlama ile birlikte deprem olduğunu sandım. Çocuklarım hiçbir şeyi göremedi. Sadece bahçeden duman yükseldiğini gördüler. Dışarı çıkmamla birlikte havaya bir el ateş açtım. Her şey aslında ortada. Biz ne kadar barış diyorsak, onlar bu tür olayları istiyor. Biz barış istiyoruz, PKK terör örgütü bunu istiyor. Biz de sonuna kadar terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Eşim bile bana destek vermese, ben BDP'ye, gençlik gruplarına ve PKK'ya karşı mücadeleme devam edeceğim" dedi.
Haberin duyulması üzerine güvenlik görevlileri ve korucular, Emin Negiz'in evinin etrafında etten duvar ördü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.