ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında ortaya çıkan  görüntüler, gerçeğini aratmadı. Hasta ve hasta sahiplerinin, alarmın çalmasıyla birlikte, tatbikat kendilerine haber verilmediği için panik yaşadığı görüldü.
Cizre İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı gerçekleştirilerken, birçok hasta ve sahibinin habersiz olduğu tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikat için hazırlanhan senaryoya göre, hastanenin 2. katında yangın çıktı, yangından etkilenen hasta ve görevliler hastane ve itfaiye ekipleri tarafından hastaneden çıkarılacaktı. Alarm çalınması ile birlikte ilk önce yoğun bakımda bulunan hastalar tatbikat gereğince büyük bir panik içerisinde hastaneden çıkartılarak hastane bahçesinde kurulan çadırlara taşındı. Tatbikat sırasında haberi olmayan bazı hasta ve hasta sahiplerinin korktuğu ve panik yaptığı görülürken, tatbikat gerçeğini aratmadı.
Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi, tatbikatın sonunda yaptığı açıklamada, her zaman böyle bir yangına karşı tecrübe ve hazır olup olmadıklarını test etmek için tatbikatın yararlı olduğunu belırterek, tatbikata katılanlara teşekkür etti.