MERKEZİ Çin'de olan bir seyalat firması, Erzurum'daki 'Dönerci Hacı Baba Lokantası'nı, 2014'ün 'en iyi tercihi' olarak gösterdi. Yarım asırdan bu yana döner satan işyerinin sahibi İsrafil Emeç, "Çinliler ağzının tadını biliyor" dedi.
Erzurum'da 1964 yılından bu yana hizmet veren merkez Yakutiye İlçesi'ndeki İsmet Paşa Caddesi'ndeki 'Dönerci Hacı Baba Lokantası', kente gelen ziyaretçiler ve turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Erzurum'dan sonra Ankara'da da ayı isimle bir lokanta açan ve sadece döner satan Hacı Baba, merkezi Çin'de olan bir seyahat firması tarafından 2014 yılının en iyi tercihleri arasında yer aldı. Seyahat firmasının posta ile gönderdiği yazıyı alan işyeri sahibi İsrafil Emeç, dönerleri ile bir kez daha gurur duyduklarını bildirdi. İsrafil Emeç şöyle konuştu:
"Atalarımızın kılıçlarına takarak kızarttıkları et geleneğini günümüzde 'Döner' adı altında sürdürüyoruz. Erzurum'daki 'Hacı Baba Lokantası,' Türkiye'de mutlaka tadılması gereken dönerciler arasında yer alıyor. Çinliler'in de bizleri 'en iyileri' arasında göstermesini sevindirici bulduk. Babamızdan kalan lezzetli döneri bizler de çocuklarımıza miras olarak bırakacağız. Ne mutlu bizlere ki bir tür yemeği satarak meşhur olduk. Gideceğiniz yerde ne yiyeceğinizi bilmek kadar güzel bir şey yok."
Çin'den gönderilen yazıda, Hacı Baba Lokantası 'Topchoice 2014' olarak gösterildi. Asyalı müşterilerin buradaki yemekleri 'lezzetli' servisi ise 'samimi' bulduğu ifade edildi.

Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)