ÇİN Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu'nun Çinli turistleri kente davet etmesi üzerine Wang Xiaoning, “Çinliler gelirse korkarım ki Afyon'u işgal ederler. Türk halkı her yerde sıra beklemek zorunda kalır" dedi.
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Wang Xiaoning, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile turizm üzerine sohbet etti. Vali Balkanlıoğlu'nun kente Çinli turistleri davet etmesi üzerine, ilginç bir diyalog yaşandı. Vali Balkanlıoğlu, “Çinli dostlarımızın Afyon'daki termal otellerde ağırlamak isteriz. Çin, nüfusunun yanı sıra dünyanın en büyük ekonomik gücü olma yolunda da ilerliyor. Gelir düzeyi artan Çinlilerin, artık dünyaya turist olarak gidecekleri de bir vaka. Afyon'da da görmek isteriz bu dostlarımızı, memnun oluruz. Afyonkarahisar'da 4 bölgede sıcak su var. Otellerimiz lüks ve fiyatlar uygun. Ne kadar Çinli misafir gelirse ağırlarız inşallah" diye konuştu.
'HAVUZDA YÜZEMİYORLAR, YÜRÜYORLAR'
Vali Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine konuşan Wang Xiaoning, Çinlilerin Afyonkarahisar'ı seveceklerine inandıklarını kaydetti. Wang Xiaoning, şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımız buradaki doğal termal için can atacaktır. İnanıyorum ki Çin'den daha fazla turist Afyon'a gelecektir. Çinliler gelirse korkarım ki Afyon'u işgal eder. Çünkü geçen sene yurtdışına çıkan Çinli turistlerin sayısı 9 milyonu aştı. 3 milyon kişi Paris'e gitti. Türkiye'ye seyahat eden Çinlilerin sayısı artacaktır ama bundan Türk halkı şikayetçi olabilir. Çin'deki sahillerde insanlar denizde sadece ayakta durabiliyor, yüzemiyorlar. Havuzlarda da yüzemiyorlar, ayakta duruyorlar."
BİR KISMI KİRAZ BİR KISMI SUCUK YİYECEK
Çinli heyetin Afyonkarahisar'daki temaslarını organize eden Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Dernek Başkanı İhsan Beşer ise Çinlilerin hepsinin havuza gitmeyeceğini söyledi. Beşer, "Biz Çinlileri misafir ettiğimiz zaman hepsini birden aynı havuza sokmayacağız. Bir kısmını bahçelere gönderip kiraz ikram edeceğiz, bir kısmına da sucuk ikram edeceğiz. Hepsinin aynı anda yüzmesi mümkün değil" dedi.