ARAÇ trafiğine 7 Ocak'ta açılan ve  Suriye tarafındaki yüklerin boşaltılacağı tampon bölgeye hamal ve yükleri alacak araçların gelmemesi nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmeyen Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, TIR çıkışları bugün itibariyle kontrollü bir şekilde başladı.
Yaklaşık 20 kilometrelik bir araç kuyruğunun oluştuğu Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çıkışlara izin verilmesinin ardından Suriye tarafına geçen TIR'lar tampon bölgeye yüklerini indirdikten sonra tekrar Türkiye'ye dönüyorlar. Bir nakliyat şirketi sahibi Beyazit Saraç, Suriye tarafındaki çatışmalar sonrası kapının kapatılması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, "Artık bir an önce gidip araçlarımızdaki yükü boşaltmak istiyoruz" dedi.
HAMAL VE ARACI GELEN TIR'LARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLİYOR
Kapı her ne kadar açılmış olsa da her TIR'ın çıkışına izin verilmiyor. Suriye'deki Bab-Al Hava Sınır Kapısı ile koordineli olarak yürütülen çıkış işlemlerinde tampon bölgeye hamal ve araçlarıyla gelen Suriyeli tüccarların beklediği TIR'ların çıkışına izin veriliyor. Suriye tarafına geçerek yükünü boşalttıktan sonra Türkiye'ye dönen TIR sürücüsü Ahmet Şanverdi, bir hafta aradan sonra yükünü boşaltıp dönüş yaptığını belirtirken, Suriye tarafında çatışmalar tampon bölgeye gelen tüccar ve araç sayısının az olduğunu söyledi.
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bu arada, Türkiye sınırına yakın olan Suriye'nin Al Dane, Salkin ve Sarmada Kasabaları'nda zaman zaman çatışma yaşandığı ve bu nedenle de birçok Suriyeli tüccarın can güvenliği nedeniyle Türkiye'den bekledikleri malzemeleri almak için tampon bölgeye gidemediği kaydedildi.