Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - TÜRKİYE'nin en yüksek ikinci dağı Cilo Dağı'na çıkıp kamp kuran Reşko Doğa Sporları Kültür Derneğine üye bir grup dağcı, dört mevsimi bir arada yaşadı. Geceyi Cilo dağında geçiren dağcılar, yaktıkları ateşin etrafında şarkılar söyleyip halay çekti.
Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği'nin organizatörlüğünde bir araya gelen aralarında dağcıların da bulunduğu 91 kişi, 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağlarında bulunan Sat göllerine doğa yürüyüşü düzenleyip bir gecelik kamp kurdu. Hakkari kent merkezinde bir araya gelen doğaseverler, Yüksekova'ya gidip burada Sat göllerine doğru yola çıktı. Araçlarla bir noktaya kadar giden doğasevelerler, daha sonra da zirveye doğru yürüyüşe geçti. İki grup halinde hareket eden doğaseverler, geceyi 2 bin 922 rakımlı Cilo dağındaki Sirk gölünde geçirdi. Dağcılar ve doğaseverler, bölgede şaleleri ve sayısı 22 olan göllerinden 10'nu gezerek dört mevsimi bir arada yaşamının keyfini çıkardı.

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım, amaçlarının bölgedeki doğal güzellikleri keşfedip paylaşarak bölgenin turizme kazandırılmasını için çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi. 10 bin yıllık yaşamın kaya resimlerine işlendiği bölgede Haziran sonunda kartopu oynayan doğaseverler dört mevsimi bir arada yaşadı.  Katılımcılardan Abdurrahman Altuncu öğretmen olduğunu belirterek, "Etrafımızda rengarenk nergizler, sarı çiçekler, mor menekşelerle dört mevsimi bir arada yaşadık. Kartopu oynadık. Haziranda farklı bir duygu gerçekten çok zevk aldım" dedi.
Fotoğrafçı Murat Adıyaman da, "Burayı anlatamıyorum doğada bu kadar çok rengi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnsan burayı görünce yeni bir dünya keşfettiğini zannediyor. Burada insan hangi çiçeği, hangi kelebeğin veya hangi mevsimin fotoğrafını çekeceğini seçemiyor" diye konuştu.
Yaklaşık 3 bin rakımlı Sirk göllerinde yüzüp, gölün kenarında kap da kuran grup, gece yaktıları ateşin etrafında bir yandan ısınırken, bir yandan da türküler söyleyip halay çekti.

FOTOĞRAFLI